tunnelvisie

Krijg je last van tunnelvisie?

17 maart 2022  |  3 minuten lezen

Inhoudsopgave:

  Merk je wel eens dat je tunnelvisie krijgt in je bedrijf?

  Het is heel gemakkelijk om al je tijd te besteden aan het leveren van je producten of diensten aan je klanten.

  Dit is zeker niet iets negatiefs. Het is geweldig om het druk te hebben en dit is altijd een redelijke indicatie van succes. Elke bedrijfseigenaar wil succesvol zijn.

  Er is echter een minder prettige bijwerking van al je tijd besteden aan het leveren van producten of diensten aan je klanten. Als je niet oppast, haal je je ogen van de bal binnen je eigen bedrijf.

  Hier komt tunnelvisie om de hoek kijken. Er is een duidelijke motivatie om klanten te blijven helpen, want dat betekent dat je meer verkoopt en geld in je zaak krijgt.

  Aan de andere kant kan je bedrijf eronder lijden. Je kunt tijd verliezen die je normaal besteedt aan de marketing van je eigen bedrijf of aan andere belangrijke administratieve taken die nu aan de kant blijven liggen.

  Er zijn altijd rustige tijden

  Marketing is altijd een belangrijk onderdeel van je bedrijf. Dat je het nu druk hebt, wil niet zeggen dat je het altijd druk zult hebben. Dit is een gevaarlijke veronderstelling om in gewikkeld te raken en het kan je in een lastig parket brengen als je uiteindelijk voor een rustige periode komt te staan.

  Als het rustige tijden zijn en je minder klanten hebt, is het gemakkelijk om in paniek te raken. Je kunt in een positie komen waarin je je afvraagt waar de volgende verkoop vandaan zal komen. Nog erger, het kan tot wanhoop leiden, waarbij je uiteindelijk met klanten werkt die niet goed bij je passen, maar ja, je hebt de inkomsten nodig.

  Mond-tot-mondreclame

  Hetzelfde geldt als je op dit moment sterk afhankelijk bent van mond-tot-mondreclame. Het is geweldig om klanten te hebben die hun vrienden of collega’s naar je bedrijf doorverwijzen. Wie kan er nee zeggen tegen gratis marketing? Maar wat gebeurt er als de doorverwijzingen ophouden?

  Als je geen tijd hebt kunnen besteden aan de marketing van je bedrijf en er niet voor gezorgd hebt dat je nieuwe leads binnenhaalt, kun je in een moeilijke positie terechtkomen. Dezelfde paniek zou kunnen toeslaan en dezelfde wanhoop die leidt tot het werken met klanten die slecht bij je bedrijf passen.

  Maak tijd vrij

  Er is een gemakkelijke manier om tunnelvisie te bestrijden. Je moet gewoon wat tijd vrijmaken voor je bedrijf. Besteed wat tijd aan je marketing, het creëren van content of het doen van de administratieve dingen die gemakkelijk opzij geschoven worden.

  Je zou ervoor kunnen kiezen om één dag per week in te plannen voor je eigen bedrijf, of je kiest er voor om 30 tot 60 minuten per dag aan te besteden. Het is maar net wat voor jou en je situatie het beste werkt.

  Tijd vrijmaken voor je bedrijf helpt je om stille periodes te vermijden, omdat je doorgaat met het vermarkten van je bedrijf. Je blijft relevant voor je potentiële publiek en blijft nieuwe potentiële leads voor de toekomst binnenhalen.

  Wat zou je vandaag kunnen doen om weer een stap vooruit te zetten?

  Meer

  Meer tips & tricks

  blog

  De kracht van het blogbericht

  In feite zouden blogs niet relevanter kunnen zijn. Nu steeds meer mensen thuiswerken, aan zelfstudie doen en veel meer lezen, is het de perfecte tijd voor elk bedrijf om...
  lead generatie

  98% van de bezoekers koopt niet

  Gemiddeld is slechts 2% van de mensen klaar om je producten of diensten te kopen als ze je website bezoeken. Wat voor systeem hanteer jij om die overige 98%...
  website veranderen

  Je website aanpassen zonder problemen

  Van tijd tot tijd zul je de content op je website willen veranderen. Dat kan zijn om een aanstaande gebeurtenis of een promotie te vermelden. Misschien heb je een...
  Customer lifetime value

  Hoeveel is je klant je waard?

  Wat is de werkelijke waarde van een nieuwe klant voor je bedrijf? Dit kan een moeilijke vraag zijn om te beantwoorden als je meerdere producten of diensten aanbiedt. Je...
  positief denken

  Positiviteit leidt tot succes

  Na een stap terug te doen, kun je er weer drie vooruit! Je hebt vast wel eens gehoord over de kracht van positief denken. Dit is tegenwoordig een beetje...
  volgers

  Trek meer volgers aan

  Als het om sociale media gaat, kan het erg moeilijk zijn om je te onderscheiden van de massa. Het is niet langer een kwestie van een paar keer per...